Мисајловски најави зголемување на пензиите за 5.000 денари за сите пензионери

Во паркот во Ѓорче Петров имавме одлични и корисни разговори со пензионерите од Општина Ѓорче Петров, заедно со Министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски и градоначалникот Александар Стојкоски, напиша потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски на својот ФБ профил.

Пензионерите, напиша тој, се крајно разочарани од лошиот и игнорантски однос што го добиваат изминатите години од страна на владата на СДСМ и ДУИ.

– Пензионерите не заслужуваат да бидат дистанцирани, понижени и излажани.

ВМРО-ДПМНЕ отсекогаш се грижи за пензионерите, така ќе биде и после двојната победа на претседателските и парламентарни избори. Затоа се обврзуваме во првата година од мандатот зголемување на пензиите од 5.000 денари за СИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ. Пензионерите заслужуваат подостоинствен живот!, порача Мисајловски.