Младите лекари на протест, бараат достоинствени плати

Младите лекари излегуваат на протест. Тие, денеска во 11 часот ќе бидат пред Министерството за здравство, каде ќе бараат достоинствени плати.

„Достоинство за младите лекари!

Нашите помлади колеги решија повеќе да не молчат и јавно преку протест да го изразат својот револт од односот на здравствените власти кон нив. Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ во целост го поддржува протестот на младите колеги и АПЕЛИРА до секој оној колега кој сака подобар статус да дојде и излезе на овој протест!“, велат од Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ.