Младоженец и невеста ги поддржа барикадите во Киев

Младоженец и невеста, кои само што стапија во брак, се качија на барикадите во центарот на градот за да и изразат поддршка на опизицијата

Тие истакнаа дека тука се за да се борат за земјата која сакаат. Посакуваат мир и слободна земја, а не сакаат ограбувачи во владата.

Протестите во Украина траат веќе неколку недели,а  судиро меѓу полицијата и демонстрантите ескалираше неделава кога се убиени двајца активисти.