Многу од заложниците на Хамас се мртви, смета Трамп

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп, вчера на митинг, одговори на скандирањата „вратете ги дома“, кои се однесуваат на киднапираните цивили од страна на Хамас, во крвавиот настан од 7 октомври, повторувајќи го своето верување дека многу од заложниците повеќе не се живи.

„Верувам дека многу од заложниците што ги чекате – и сите ги чекаат тие заложници – многу од нив се мртви, многу од нив се мртви.