МНР на Украина ги повика дипломатите за објективна проценка на ситуацијата

Министерството за надворешни работи на Украина ги повика претставниците на странските држави објективно да гледаат на ситуацијата во Украина, пренесе „РИА Новости“.

„Во овој клучен момент очекуваме и максимално одговорна позиција на меѓународните партнери на Украина, пред се’ за да ги спречат активностите што би можеле на еден или друг начин, да придонесат за понатамошна ексалација на внатрешно противење во Украина“, се вели во соопштението од министерството.