МОСТ: Сите гласачки места се отворени навремено и нема проблеми

18

Граѓанската асоцијација МОСТ денешното гласање за избор на нов претседател на државата го следи со над 1.500 набљудувачи.

Претседателот на МОСТ, Дарко Алексов, посочи дека се формирани статични и мобилни тимови кои ќе го следат изборниот процес.

Наведе дека, според информациите на МОСТ, сите гласачки места се отворени навремено и без проблеми. Истакна дека на едно од гласачките места во село Прибилци е забележан графит со навредлива содржина, што бил исцртан минатата ноќ.

Имено, Алексов посочи дека во гласачко место во село Рич било прекинато гласањето во времетраење од околу 50 минути, поради прекин на работата на УВ-ламбите.

„Нашиот систем е составен од неколку нивоа на проверка, во текот на целиот ден ќе излагаме со проверени и потврдени информации“, нагласи претседателот на МОСТ.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.