Македонија

МРТ го реизбра Марјан Цветковски за директор

МРТ го реизбра Марјан Цветковски за директор

Директорот на Македонската радио и телевизија, Марјан Цветковски, повторно е реизбран за директор на таа функција, која ја извршува од 2012. година.

По објавениот конкурс за избор на нов директор, Програмскиот совет на МРТ повторно го избра Цветковски, а негов заменик е Харун Ибраими.

Мандатот на новиот директор и заменик-директор на МРТ ќе трае три години.