МВР да ги стопира тековните постапки за распоредувања и унапредувања, одлучи Владата

131

Владата на денешната седница донесе заклучок да го задолжи Министерството за внатрешни работи да ги стопира тековните постапки за распоредувања и унапредувања во Министерството бидејќи се спротивни на одредбите од Законот за Влада.

Претходно министерот за внатрепни работи ја објави подлуката на Управниот sуд на седница одржана на ден 7-ми мај годинава донесе пресуда со која се усвојува тужбата на тужителот Министерство за внатрешни работи застапувано од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, додека Одлуката на Влада со која се поништуваат решенија за распоредување на работно место се поништува.

„На седницата беше усвоен и предлогот за прогласување вонредна состојба во наредните 14 дена. -Владата на денешната 59-та седница донесе заклучок да достави до претседателот на Република Северна Македонија извештај за преземените активности на државните институции за справување со кризата предизвикана од коронавирус со анализа за состојбата и со предлог за прогласување вонредна состојба во наредните 14 дена, заради неопходните дејствија за справување со КОВИД-19 и заради економските мерки#, информира владината прес-служба.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.