МВР: Пријавата за бомба во МНТ е лажна

МВР информира дека пријавата за бомба во Македонскиот народен театар била лажна.

-МВР ги направи потребните проверки и утврдено е дека пријавата за напад е лажна. Се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила. Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата, информираат од МВР.