На четиричлено семејство во јули му требaле 33.265 денари за основните месечни потреби

71

На едно четиричлено семејство во просек во јули му биле потребни 33.265 денари за задоволување на основните месечни потреби.

Најмногу пари, според Синдикалната минимална кошница, се потребни за храна и пијалоци односно 14.064 денари, како и за подмирување на режиските трошоци 10.444 денари. За превоз биле потребни 2.466 денари, а за хигиена 2.369 денари.

За облека и обувки биле потребни 2.142 денари, а за културни активности 1.066 денари.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.