Најчувствителни ерогени зони на женското тело

512

Ерогените зони на женското тело се постојан извор на инспирација на секој маж кој сака повеќе да дознае за својата партнерка. Канадските научници направија истражување во рамките на кое сакаа да дознаат во која мерка одредени делови на женското тело се чувствителни.

Целта била да се состави некој вид на прирачник за женското тело за тоа кои места треба нежно да се доираат, а кои подобро реагираат на притисок.

На лесен допир најмногу се надразнуваат вратот, подлактиците, влезот во вагината.

На лесен притисок најчувствителни се брадавиците и клиторисот, додека најмалку чувствителни се стомакот и бочните страни на градите.

Клиторисот и брадавиците се најчувствителни на вибрации, со тоа што најмногу реагира клиторисот.

Со исклучок на брадавиците, лесниот допир е она што се бара.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.