На денот на ретките болести, наместо напредок во лечењето, оваа година во знакот на доцнењето на лековите, велат од Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ

Ентони Џошуа го презема својот соодветен дел од критиките во последниве години, но една работа за која чувствува дека не може да се измачува или да му се држи предавање е неговата желба да се бори со најдобрите тешкаши во спортот, иако допрва треба да се бори со Тајсон Фјури или Дионтеј Вајлдер.

Еј Џеј е поврзуван со судир со Вајлдер веќе скоро една деценија и изгледаше дека навивачите конечно ја добија желбата кога парот се бореше на истата карта во декември, подготвени да го објават судирот доколку и двајцата се повлечат од нивните соодветни борби со ритам. .

Зборувајќи за Скај спорт Џошуа објасни дека, барем за него, борбата со Вајлдер сè уште не е мртва, пред да ја брани биографијата и да тврди дека причината поради која со Вајлдер и Фјури не биле организирани натпревари не е негова вина.

„Не велам дека е целосно отпишано. Ова е борба каде се е потпишано и запечатено. Требаше само двајцата да го испорачаме. И тој не го исполни својот дел на зделката. Знаете што ми докажа, потпишав да се борам со Фјури, потпишав да се борам со Вајлдер, потпишав да се борам со многу луѓе. Јас само правам добар бизнис. Јас сум добар борец за награди, не бегам од предизвици“.