Најголемиот хит на Џеј Рамадановски е дело на Марина Туцаковиќ, а вака изгледа нејзиниот лик во филмот „Недела“ (ФОТО+ВИДЕО)

Наскоро ќе биде прикажан филмот „Недела“ кој ја раскажува приказната за легендарниот Џеј Рамадановски, а вчера беше објавен првиот трејлер.

Во него можевме да видиме како Хусеин Алијевиќ – Хуса личи на Џеј, а големо внимание привлече и актерката која го толкува ликот на Марина Туцаковиќ.

Многумина беа заинтересирани да видат кој ќе го портретира ликот на текстописецот кој практично ја направи кариерата на Џеј. Таа дури и зборуваше за тоа во една прилика.

-Ни доаѓа тип што ни продаваше облека и вели: „Имам дечко, кога одиме во кафеана, кога ќе почне да пее, сите се заљубуваат. И така, помина некое време, редовно ни кажуваа дека познаваат такви луѓе.  Џеј ни дојде, енергијата како да те облеа. Пее и се забавува, танцува, талент од Бога. Се воодушевуваме и почнуваме да работиме за него,  рече Марина уште одамна.

Во трејлерот можевме да видиме како Милица Јаневски личи на Марина и сцените кога тој снима песна во студио, а таа го гледа со цигара во рака. Моментот кога во трејлерот Марина прашува „Кој си ти брат?“, тој одговара: „Џеј Рамадановски“.

Првата песна што Џеј ја сними под диригентската палка на Марина беше, инаку, песната „Зарем јас да ти ги избришам солзите“, со која отиде на фестивал и таму го освои третото место. Исто така, песната „Недела“ која е на Џеј можеби најголемиот хит, по кој и го носи името филмот, е дело на Марина.

Со таа песна е погребан легендарниот пејач, а многумина сметаат дека е судбина што недела беше денот кога починаа и Џеј и Марина.