На граничните премини за влез и излез од 20 до 30 минути

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен.

Поради зголемена фреквенција на возила на ГП Табановце, времето на чекање за влез и излез од државата е околу 20 минути, а на ГП Богородица времето на чекање за излез од државата е околу 30 минути.

Како што информираат од Автомотосојузот на Македонија, на останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.