На празничната крводарителска акција во Крива Паланка собрани 49 единици крв

186
На денешната, празнична, крводарителска акција во организација на општинска организација на Црвен крст во Крива Паланка собрани се вкупно 49 единици крв.
– Како и секоја година во чест на празникот, од утринава, до 18 часот сите хумани граѓани кои доаѓаат на чествувањето на празникот Успение на пресвета Богородица во манастирот, каде се одржува голем црковно-народен собир, даруваат крв и даваат придонес во унапредување на крводарителството и празнуваат со хуманост, рече Дарко Пешовски, секретар на општинската организација на Црвен крст Крива Паланка.

Тим на општинската организација на Црвен крст, додаде тој, е присутен како и секогаш за време на одржување на празнувања и манифестации во општината, во случај на потреба од каква било помош и поддршка на граѓаните.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.