Над 66 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство

51

Над 66 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство. Во Република Македонија во ноември потрошени се 682.684 МWh електрична енергија, 15.332 мил. нм3 природен гас, 481.014 тони јаглен и 88.206 тони нафтени продукти, објави Државниот завод за статистика.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 66,2 отсто во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 95,1 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен и се употребени за производство на електрична енергија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.