Нагелсман ќе биде нов селектор на Германија

Германскиот весник „Билд“ тврди дека Јулијан Нагелсман наскоро и официјално ќе биде потврден за нов селектор на Германија.

Германската фудбалска федерација и Нагелсман постигнале начелен договор за селекторското столче.

Остануваат уште некои ситни детали да се договорат па соработката и официјално да биде потпишана.

Неговиот договор ќе биде со важност до крајот на Европското првенство 2024 година.