Најчувствителни ерогени зони на женското тело

108

Ерогените зони на женското тело се постојан извор на инспирација на секој маж кој сака повеќе да дознае за својата партнерка. Канадските научници направија истражување во рамките на кое сакаа да дознаат во која мерка одредени делови на женското тело се чувствителни.

Целта беше да се состави некој вид на прирачник за женското тело за тоа кои места треба нежно да се доираат, а кои подобро реагираат на притисок, пренесува Метро портал.

На лесен допир најмногу се надразнуваат вратото, подлактиците, влезот во вагината.

На лесен притисок најчувствителни се брадавиците и клиторисот, додека најмалку чувствителни се стомакот и бочните страни на градите.

Клиторисот и брадавиците се најчувствителни на вибрации, со тоа што најмногу реагира клиторисот.

Со исклучок на брадавиците, лесниот допир е она што се бара.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.