Најдобр секс „само за една вечер“ или?

248

Покрај се почестиот „секс за една вечер”, истражувањето коешто го спровело „Дурекс“ покажало други резултати.

Мажите и жените за свое најдобро сексуално искуство го сметаат она што го имале со партнерот во кој имале доверба, наместо некој со кој едвај се познаваат, без разлика колку таа личност е секси и привлечна.

Од 2000 анкетирани над 25 години, 87% жени и 95% мажи одговориле дека највозбудливиот секс го имале со личност со која биле во емотивна врска (иако истражувањето не нагласува што точно се подразбира под „врска” во смисла на сериозноста на меѓусебните односи).

Многу е едноставно. Најпрво ќе се опуштите додека му објаснувате на вашиот партнер што ве привлекува, а кога ќе знаете дека тоа не е само физичка привлечност туку и дека постојат емоции, тоа ќе биде повозбудливо. А и нема да се случи само еднаш!

И покарј популарноста на сексот за една вечер, тој всушност не носи толку големо задоволство, па се поставува прашањето зошто младите толку често го практикуваат? Да напоменеме дека таквата работа најчесто вклучува алкохол, кој го намалува уживањето, па дури во некои случаи и го оневозможува.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.