Најмладиот милионер на државна видеолотарија е од Брвеница

477

Вил Хил од Брвеница е местото каде овојпат се слушна звучниот сигнал кој го прогласи добитникот на Милионер Џек Пот на Државна Видеолотарија на РМ.

Во присуство на претставници на медиумите, вработените на Државна Видеолотарија и Вил Хил, македонскиот автомобилски ас, Игор Стефановски Иџе, беше доделен Милионер Џек Пот чекот кој гласи на истиот износ како и добивката 1.244.228,00 денари.

Никола  М, 21 годишно момче, студент од Брвеница е најновиот среќен добитник. Скромен, но расположен ја сподели со нас својата среќна приказна. Редовно игра, па овојпат благодарение на среќната околност, ќе може да си го испланира својот одмор, а и посета на другарот во Италија.

1lotarija-640x427

Добивката Милионер Џек Пот ја смета како нов предизвик за тестирање на среќата. Сега посакува да добие 7ка на лото.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна видеолотарија на РМ  ги стартуваше на 01 јуни. Никола М е петтиот среќен добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ. Се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.500.000,00 денари.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.