Намалени цените на угостителските производи во ноември

251

Зголемување на цените на угостителските услуги е забележано во групите Храна за 0,1 отсто и Безалкохолни пијалаци за 0,5 отсто, додека во групата Ноќевања е забележано намалување за девет отсто.
Индексот на цените на угостителските услуги во ноември оваа година, во однос на истиот месец од претходната година, е намален за 0,1 отсто.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари- ноември оваа година, во однос
на истиот период од минатата година, е зголемен за 1,2 отсто, додека во однос на декември минатата година е зголемен за еден отсто.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.