Свет

Научник на НАСА ќе даде оставка доколку Трамп не ги прифати истражувањата за глобалното затоплување

Научник на НАСА ќе даде оставка доколку Трамп не ги прифати истражувањата за глобалното затоплување

Шмит истакна дека Трамп не е во право доколку смета дека тие промени не се случуваат.

Трамп претходно го опиша глобалното затоплување како „измама“ и нагласи дека ќе го отфрли договорот од Париз.

Шмит на Твитер објави графикон кој покажува дека минатиот месец бил втор најтопол октомври досега, поставувајќи ја 2016 на пат кој означува дека ова ќе биде најтоплата година.