Неисправна машина за миење садови прекина концерт на оркестар во Хамбург

Неисправна машина за миење садови го прекина концертот на оркестарот во концертната сала Филхарномија на Лаба (Elbphilharmonie) во Хамбург во неделата.

Неисправен уред на 13-от кат на концертната сала активирал аларм за пожар, што предизвикало евакуација на зградата поради тековниот настап на реномираниот државен оркестар на филхармонијата на Хамбург, според портпаролот на противпожарната бригада.

Музичарите, публиката и диригентот Кент Нагано морале да ја напуштат зградата, а прекинот траел околу еден час.

Настапот продолжи и подоцна, потврди портпаролот на концертната сала.