Николоски: Два тима стручњаци се подготвени во ВМРО-ДПМНЕ во делот на здравствената заштита

44

Два тима стручњаци се подготвени во ВМРО-ДПМНЕ во делот на здравствената заштита, изјави Александар Николоски на Алфа телевизија.

Тоа не се само доктори, рече тој, тоа е една цела лепеза која гравитира околу луѓето во здравството. Тоа се психолози, социолози, и луѓе кои треба да знаат менаџмент. И вториот тим е врвни економски експерти кои што ќе понудат решенија за економската криза што и следува за жал и на Европа и на Македонија.

Тој посочи дека ВМРО-ДПМНЕ е отворена и фер спрема граѓаните и потребни се мерки кои треба да се преземат веќе утре.

А за да се преземат веќе утре, најдобриот човечки потенцијал треба да се искористи. Партијата има врвни стручњаци и Николоски рече дека се ставени на располагање на државата. А дали Заев, Спасовски и компанија ќе ги искористат, е нивна одлука, ама и последиците ќе се нивни затоа што тоа ќе бидат човечки животи и економија, изјави Николоски во „Заспиј ако можеш”.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.