Николоски – Сијарто: Со вистински пријатели ќе успееме во оваа битка и заедно со македонскиот народ ќе ги поправиме штетите кои ги направија Заев и власта

-Вчера во Луксембург остварив средба со големиот пријател на Македонија, министерот за надворешни работи на Унгарија, Петер Сијарто. Унгарија е силен поддржувач на евроинтеграциите на Македонија, а министерот за надворешни Петер Сијарто силно се залага за почеток на преговори со ЕУ. Со вистински пријатели заедно ќе успееме во оваа битка и заедно со македонскиот народ ќе ги поправиме штетите кои ги направија Заев и власта, објави Николоски.

Фејсбук статус на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски: