Николоски: Нема да има Влада со ДУИ

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски изјави дека доколку неговата партија победи на парламентарните избори, нема да формира Влада со ДУИ.

-После изборите една работа е сигурна, а тоа е дека Влада со ДУИ нема да има. Ова раководство на ДУИ за жал се криминализираше до максимален можен степен, скоро и да нема ден во којшто нема афера во којашто дел се претставници на ДУИ. Тоа е однесување коешто никој не може го толерира и однесување кое што треба да биде истражено од органите, а не да биде дел од владина работа, затоа што ние излегуваме со наша програма и таа програма не можете да ја спроведете со луѓе коишто одат сабајле на работа и размислуваат како да злоупотребат нешто или да направат криминал, рече Николовски во интервју за Радио Слободна Европа.