Нов црн рекорд во Србија, со 7.606 новозаразени и 51 починат

Во Србија во последните 24 часа се регистрирани 7606 случаи на коронавирус. Починале 51 лице, што е нов црно рекорд.

Тестирани се 21.569 лица.

Во болниците се 6.722 лица, а моментално на респиратори се 243 пациенти.

Во Србија од почетокот на епидемијата се регистрирани вкупно 148.210 случаи на коронавирус. Вкупно се тестирани 1.703.985 лица.

Вкупно од полседиците не вирусот почитана 1.366 пациенти.

Лекарите апелираат до сите граѓани да ги почитуваат мерките за тие да имаат ефект.