Нов систем за подобро лекување на бубрежно болните

112

На Универзитетската клиника за нефрологија во Скопје денеска ќе биде пуштен во употреба новиот систем за реверзна осмоза со кој значително ќе се подобри квалитетот на лекување на болните со хемодијализа.

Во Македонија има околу 1.500 бубрежно болни кои одат на дијализа, а една третина од нив има потреба од трансплантација.

На настанот ќе присуствува директорот на Клиниката Александар Шиколе.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.