Нови две индустриски зони во Општина Кисела Вода ветува канидатот за градоначалник Ѓеорѓиевски

Кандидатот за градоначалник за општина Кисела Вода  Орце Ѓеорѓиевски ветува дека за време на неговиот мандат треба да има и две нови индустриски зони.

Тие ќе бидат во рамки на постоечката индустриска зона со тоа што едната ќе биде во вториот ред кај Пинтија а другата, а другата ќе биде на излезот од Драчево.Во едниот дел најголем дел од плацевите се во државна сопственост и ќе бидат парцијализирани со обезбедена инфраструктура и на јавна аукција ќе се нудат на инвеститори. Другиот дел најголем процент се приватна сопственост со вредност од пет до десет евра.Инфрасктуктурно ќе го обезбедиме тој појас.Плацевите сопствениците ќе можат да ги понудат по цена од педесеттина евра по квадрат.Тука правиме две добри дела.Од една страна ќе донесеме инветитори и нови работни места а зголемување на вредноста на постоечките сопственици.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.