Обилни врнежи на снег на Стража, воведена забрана за движење на камиони

Од 15 часот е воведена забрана за сообраќај на тешки камиони на превојот Стража, како и на патниот правец Маврово – Дебар, соопштија од АМСМ.

Од таму информираат дека има обилни снежни врнежи на патниот правец Гостивар – Кичево, преку планинскиот превој Стража, како и на патниот правец Маврово – Дебар.