ОБВНОВЕНО-Најгласните граѓанските активисти на шарената револуција дебело платени за да протестираат

И неговиот истомисленик и соборец во проитестирањето на Кочо Андоновски е дел од соросвата платеничка листа. Тој во 2014-та година само од Хелсиншкиот комитет заработил 910. 073 денари.

Уранија Пировска
Уранија Пировска

Уранија Пировска од Хелсишнкиот комитет која предничи по жолчните напади врз владата и извештаите во кој се оцрнува нејзината работа си инкасирала пари од повеќе соросови организации. Па така во 2014-та година заработила по 28.474 денари од ЦСИД ФОРУМ, од МЦЕО 20.500 денари, од организацијата ЦРМ по 3.750 денари, а од Хелсишпнкиот комитет дури 1.096 704 денари. Во 2015-та година исто така од Хелсиншкиот комитет заработила 1.287.990 денари, а од НВО инфо центарот додатни 14.344 денари.

Марјан Забрчанец
Марјан Забрчанец

Ништо не засостануваат и Забарчанови. Маријан Забарчанец од МОФ кој е дежурен протестант и интензивен граѓански активист дебело си ги наплаќа своите услуги. Па така само од МОФ за две години има инкасирано 731.805 денари. Пари си земал и од ФОРУМ ЦСИД од по 4.260 денари.

Јасмина Забрчанец
Јасмина Забрчанец

Благоја Забарчанец кој исто така е еден од најгласните на протестите на СДСМ од шарената револуција само од РОМА СОС во 2014-та и во 2015-та година си инкасирал 75.008 денари, додека Јасмина Забарчанец од истата организација исто така си го наплатила својот активизам со исплати од 4.536 денари.

Владимир Вангелов
Владимир Вангелов

Владимир Вангелов кој секојдневно е на протести и истиот се појавува и на протестите на плоштад Слобода, на партиските митинзи на СДСМ, на нивните партиски собири, на протестите против уставниот, а сега и на актуелните во кој се уништуваат и сквернават објекти и паметници на историските херои, својот активизам дебело си го наплаќа со парите на Соросовите организации. Па така…

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.