ОБВНОВЕНО-Најгласните граѓанските активисти на шарената револуција дебело платени за да протестираат

1641

Па така во 2015-та година Вангелов земал 532.129 денари од соросовите НВО Инфор Центар и ЦРМ, а претходната 2014-та година од соросовите клонови 8- ми Септември и НВО Инфо центар земале 168.310 денари. Вангелов беше дел и од фингираните протести и средби на градоначалникот Жерновски и неговата иницијатива да се солидаризира со граѓаните кои не сакаат нови барокни фасади на зградите во кој живеат.

Мариглен Демири
Мариглен Демири

Граѓанскиот активист Мариглен Демири кој јавноста го памети по упадот на предавањето кај професорката Каракамишева, исто така си ги наплатил своите активности и во 2014-та година од соросовата ЦСИД ФОРУМ имал исплати од по 3.398 денари.

Никола Наумовски
Никола Наумовски

Од истата организација својот активизам парично го уновчил и братучедот на Радмила Шекеринска Никола Наумовски кој исто така е дел од актулените протести на шарената платеничка револуција на СДСМ. Наумовски кој е дел од иницијативите на сорос плоштад слобода, распеани скопјани, го сакам ГТЦ и кој физички нападна новинар, само од ЦСИД Форум во 2014-та година си земал по 3.763 денари во повече наврати.

Џелал Хоџиќ
Џелал Хоџиќ

Исто како Наумовски и дежурниот платен протестант Џелал Хоџиќ си инкасирал пари од соросвите организации и тоа од ЦСИД ФОРУМ, ЦРМ, и 8-ми Септември. Тој за…

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.