Од денеска до четврток посебен режим на сообраќајот во Скопје поради протестот

Почнувајќи од денеска во наредните три дена (08, 09 и 10.06.2021 година – вторник, среда и четврток) во Скопје во временскиот период од 15.00 до 17.00 часот најавен е протест организиран од ВМРО-ДПМНЕ, поради што во овој временски период за сообраќај ќе бидат затворени – крстосницата меѓу булеварот „Гоце Делчев“ и булеварот „Крсте Петков Мисирков“ (ТЦ Мавровка), крстосницата помеѓу булеварот „Св. Климент Охридски“ и улицата „Св.Кирил и Методиј“ (зграда на Нова Македонија) и крстосницата помеѓу улицата „11-ти Октомври“ и улицата „Филип Втори Македонски“ (Градска болница).

Од тие причини Секторот за внатрешни работи Скопје ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот на горенаведените и околните сообраќајници.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.