Од Охридското Eзеро извадена бомба од Втората светска војна

Oд водите на Охридското Езеро, во близина на Градското пристаниште, вчера безбедно е извадена и подигната неексплодирана бомба М-24, која датира од Втората светска војна.

Вадењето и транспортирањето на бомбата е извршено од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување.