Од утре тридневна жалост во Србија

Српската Влада во Србија прогласи тридневна жалост поради големиот број жртви од катастрофалните поплави кои ја зафатија земјата.

Српскиот премиер Александар Вучиќ истакна дека очекува в петок да биде укината вонредната состојба на подрачјето на Србија.