Одржано Отворено шаховско првенство на Град Скопје за млади

51

Во Организација на Шаховскиот сојуз на град Скопје потпомогнати од Шаховската федерација на Македонија и ПСУ „Јахја Кемал“, изминатите два дена се одржа турнирите до 8, до 10 и до 12 години во шах со стандардно темпо за размислување.

Најдобри млади шахисти станаа:

До 8 години:
1.Симоновски Лука
2.Диванисов Матеј
3.Стојановиќ Марко

До 10 години:
1.Камнар Даниел
2.Крстевски Павел
3.Петровски Никола

До 12 години:
1.Николовски Кирил
2.Спасов Александар
3.Муча Либерт.

Главен судија на турнирот беше Сашко Лакински.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.