Околу 1.000 „спорни“ граѓани досега се пријавиле во ДИК

126

Од речиси 40 илјади граѓани со спорни записи, до вчера напладне во Државната изборна комисија се пријавиле околу илјада, за да бидат запишани во избирачкиот список и да можат да го остварат своето гласачко право.

Се работи за граѓани на кои, по извршените вкрстени и теренски проверки, не им се совпаѓаат податоците.

Тие треба до 19-ти август да се пријават во подрачните одделенија и канцеларии на ДИК, или да се пријават преку веб- апликацијата на интернет страницата на Комисијата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.