ОНЕ донираше противпожарна опрема на Општина Тетово

Телекомуникацискиот оператор ОНЕ донираше противпожарна опрема за потребите на противпожарната единица на Општина Тетово. Донацијата има за цел дополнување и обнова на постоечката и застарена опрема, подобрувањето на условите за работа на единицата во случај на пожар или друг тип на елементарни непогоди. Донацијата се состои од:

 една лифт столица за транспорт по скали
 два ултра тенки транспортни даски против повреди на кичма
 три имобилизатори за глава, кои се монтираат на даска
 три имобилизатори на нозе, кои се монтираат на даска
 десет комплета за реанимација
 десет огноотпорни ќебиња

Главниот извршен директор на ОНЕ, Цирил Кафол официјално ја предаде донацијата на градоначалничката на Општина Тетово, Теута Арифи при што изјави:

“ОНЕ е компанија која постојано вложува во заедницата. Поддржуваме проекти од различен карактер, но ни претставува особено задоволство кога можеме да помогнеме. Ова не е прва донација на ОНЕ во Тетово, но без сомнение е меѓу позначајните. Уверен сум дека оваа донација ќе ја олесни работата на тетовската противпожарна единица и ќе допринесе за што поголема безбедност на граѓаните на Општина Тетово.”

„Територијалната противпожарна единица има многу важна улога во зачувување на безбедноста и имотот на граѓаните. Покрај општина Тетово, оваа единица со своите услуги ги покрива и околните општини и токму затоа оваа донација од ОНЕ е добредојдена, особено во овој летен период кога и можноста од пожари е поголема,” изјави градоначалничката на општина Тетово, Теута Арифи.

ОНЕ е општествено одговорна компанија и една од најнаградуваните компании за своите општествено одговорни практики.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.