Ѓорче Петров го празнува денот на општината: Делегација на ВМРО-ДПМНЕ положи цвеќе пред споменикот на големиот деец на ВМРО

Делегација на ВМРО-ДПМНЕ ОК Ѓорче Петров предводена од претседателот Бојан Стојаноски и делегација на кандидатот за градоначалник Александар Стојкоски, положија цвеќе на споменикот на патронот на општина Ѓорче Петров, големиот деец на ВМРО и борец за независна, суверена и автономна Република Македонија.

-Денес го празнуваме денот на општината. Ѓорче Петров е еден од најистакнатите борци за Македонската државност и пример за национална борба кон кој треба да се стремиме. Да е вечна Република Македонија!