Јосифовски: Од 3.000 до 5.000 лица останале без работа во угостителскиот сектор

Здравко Јосифовски, независна Комора на угостителите во своето гостување во емисија на телевизија 24 зборуваше за тоа како работи еден угостителски ообјект каде посочи дека веќе е бевредно дали угостителскот објект ќе работи до 16, 18 или 21 часот и според некаде околу 3.000 до 5.000 вработени во овој сектор останале без работа.

-Страшно како да сме станале една земја на духови, после пладне скоро и да нема никакво движење, усгостителите веќе е безвредно дали ќе работат во 16, до 18 или 21 часот затоа што едноставно луѓето притиснати од негативната кампања која се однесува на угостителскиот сектор воопшто гостите не ги посетуваат угостителските објекти. Некаде околу 3000 до 5000 вработени во овој сектор останале без работа, рече тој во своеото гостување.