Магазин

Останал без возачка дозвола 49 минути откако ја добил

Останал без возачка дозвола 49 минути откако ја добил

Млад германски возач останал во средата без возачки дозвола, само 49 минути откако ја добил.

Возачката дозвола 18-годишното момче ја имал во себе само 49 минути. Со четворица пријатели во автомобилот, возел во Хемер, во покраината Северна Рајна-Вестфалија 95 колометри на час, наместо 50 колку што било дозволено, објави локалната полиција.

Освен што останал без дозволата, ќе мора „висока казна“ и ќе оди на „дополнително скапо воспитување“, додава локалната полиција.