Остварена средба на министерот Наумоф со бугарска компанија од областа на земјоделството

88

Министерот за странски инвестиции Џери Наумоф оствари работна средба со сопственикот на најголемата бугарска компанија од областа на земјоделството на која му беа презентирани можностите и бенефициите кои ги нуди Македонија во овој сектор. На средбата министерот Наумоф се осврна на активностите кои ги презема Владата и Министерството за земјоделство за зголемување на конкурентноста на македонското земјоделско производство.

Оваа компанија која три години по ред е прогласувана за најдобар агробизнис во Бугарија покажа серозен интерес за воспоставување на мрежа на откупни дистрибутивни центри за земјоделски производи во Македонија.

Сопственикот на бугарската компанија оствари средба и со Министерот за земјоделство, Љупчо Димовски на која и беа понудени повеќе земјоделски локации за изградба на откупни центри.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.