Осум автобуси сообраќале со неисправни кочници, утврдено при акциска контрола

48

Во акциска контрола спроведена вчера на подрачјето на Скопје на технички преглед испратени се 49 автобуси и возила што вршат јавен превоз.

Кај нив се констатирани 16 неправилности од кои кај осум возила бил неисправен уредот за кочење, кај два уредот за управување, а три имале неисправни светлосно-сигнални уреди. Едно возило имало неисправни останати уреди, а две возила немале комплетна опрема.

Од полицијата информираат дека се поднесени 12 барања за поведување прекршочна постапка, издадени се 18 прекршочни платни налози, а 14 возила се исклучени од сообраќај.

При акциската контрола, откриени се и два други прекршоци што ги сториле автобуси и други возила што вршат јавен превоз, како и 12 прекршоци кај останатите учесници во сообраќајот.

Акциската контрола била спроведена во периодот од 08 до 13 часот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.