Откако истече рокот следуваат пријави за работодавачите кои не исплатиле плати од државната помош

Истече последната шанса за работодавачите да се спасат од кривични пријави, кои затаија држава помош и не ги исплатија парите на работниците. Новата ажурирана листа Управта за јавни приходи денеска ќе ја испрати до Генералниот секретаријат.

Веќе во понеделник Генералниот секретаријат ќе поднесе пријави до Основното јавно обвинителство за оние кои до денеска не направиле исплата на плата.

Последната објавена листа заклучно со 4 август брои уште 413 работодавачи кој не исплатија пари на работниците, а земаа помош од државата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.