Откриени нови вакцини со декларации со изминат рок

106

При инспекцијата во вакциналните пунктови најдени се нови вакцини со декларации со истечен рок, објави „Независен“.

Директорот на Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД – Ќахил Ибраими, засега не открива за колку МРП вакцини се работи и во кои здравствени домови и во кои градови се откриени.

Треба точно да се утврди на колку вакцини им биле аплицирани декларации со истечен рок, а Ибраими очекува резултатите да ги добијат и објават денеска. Тој потсетува дека кај вакцините нема проблем со рокот, туку се работи за техничка грешка при која биле залепени погрешни декларации.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.