Отворен час за Блаже Конески пред МАНУ во организација на КЕЦ „Небрегово“

Културно-едукативниот центар „Небрегово“ денеска по повод 30 години од смртта на Блаже Конески организира „Отворен час за бесмртниот Конески“ кај споменикот пред МАНУ.

На настанот ќе учествуваат ученици, студенти, професори и други почитувачи на Блаже Конески.

За ликот и делото на Блаже Конески ќе говорат Весна Мојсова-Чепишевска и Атанас Конески.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.