Отворени телефонски броеви за донации за настраданите во Хрватска од земјотресите

40

На почетокот на годината, да бидеме хумани и да донираме за поддршка на граѓаните од пријателска Хрватска, областа на Петриња и Сисак, кои беа погодени од силен земјотрес.

Средства може да се донираат на телефонските броеви за донации. Со еден повик на телефонските броеви донирате 100 денари за хуманитарна помош на настраданото население во Р. Хрватска:

За корисниците на Македонски Телеком 070 143 400

Заинтересираните лица, компании и институции може да донираат финансиски средства и преку жиро сметката на Фондот за солидарност на Црвен крст на РСМ:

Фондот на солидарност на Црвениот крст на Република Северна МакедонијаЖиро сметка: 300000001327966 Даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка

Граѓани од други земји може да донираат на: Name of the organization: Red Cross of the Republic of North Macedonia Bank name: Komercijalna Banka AD SkopjeBank address: ul. Orce Nikolov no.3, 1000 Skopje, North MacedoniaBank account: 300000000000133 25730522-11Swift code: KOBSMK2XIban code: MK07300701000001228

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.