Ова е првата реклама за секс! (ВИДЕО)

791

На оваа видео снимка можете да ја видите првата реклама за секс.

Словачкиот уметник Матус Први вели дека оваа реклама ја создал едноставно за да го промовира сексот. Тој додава дека ова не е реклама за таблети, производ или за било што друго, туку едноставно реклама за секс.

Доколку во рекламата уфрлиме мала доза на секс, многу лесно ќе продадеме многу работи, но што е тоа што го продава сексот? – прашува творецот на рекламата. Се утврдило дека тоа е моливот за пишување.

За британските медиуми тој изјавил:

– Кога сексот ќе стане рутина потребно е нешто да се промени. Следната реклама не е комерцијален производ, бидејќи за некои работи не може да се „купи“ решение. Но, на многумина ќе им се промени перспективата за многу работи , вели творецот на оваа  реклама.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.