Ова се најзагдените градови во Македонија

69

Тетово, Гостивар, Струмица и Битола, утрово се најзагадени градови во Македонија.

Во овие градови воздухот е високо загаден. Средно загаден воздух дишат жителите на Кичево, Кочани, делови од Скопје, и Куманово.

Ви светски рамки, утрово Скопје е 24-ти најзагаден град во светот.

Синоќа Охрид и Струмица беа најзагадени градови во Македонија.

Од балканските градови, утрово Сараево е 4-ти најзагаден град во светот.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.