Ова се пози за поголема блискост

Сексуалните активности се најефикасен начин за зближување на партнерите, но постојат пози кои посебно ги поврзуваат интимните партнери.

Седло

Партнерот нека седне на столица, а партнерката нека му седне во „скут“ со свиткани колена префрлени од страните на колковите на партнерот. Рацете на партнерите се слободни, па можат да си покажат еден на друг колку го сакаат тоа што го прават.Позите во кои сте свртени еден кон друг се добри кога сакате да си покажете љубов и приврзаност, да се гледате во очи во текот на сексот или да ја допирате другата личност колку и да сакате.

Клуч

Во очи можете да се гледате и кога партнерката е легната на страна, со свиткани нозе и раце исправени пред себе. Тој нека се смести некаде меѓу нејзините нозе и нека пенетрира во неа. Рацете му се на нејзиниот грб. Позата клуч е интимна, но таа поза може да предизвика вкочанетост во грбот и рамената. Затоа маслото за масажа мора да ви биде при рака.

Креветот како потпирач за најдобрата стоечка позиција

Ако сакате да се гледате во очи во стоечка позиција, искористете го креветот. Партнерот нека се потпре на кревет, свртен со грб. Таа нека го прегрне, подигнете ги нозете на креветот и поставете ги стапалата на секоја страна на телото на партнерот. Тој, со едната рака нека ве привлече кон себе, а со другата нека ве држи за колковите. Таа може потпирајќи се за кревет, да се крева и спушта.

Направете го тоа на маса

Таа нека се качи на некоја повисока површина, како маса. Висината на површината најдобро е да се одреди според неговата висина. Ако мора да застане на прсти и да се наведне, побарајте друга. Таа нека се сврти со грб и нека клекне со раширени нозе. Рацете можат да се стават пред себе како потпирач. Тој нека стои исправено,а  предметот треба да биде потполно блиску до нејзиниот задник.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.